فهرست مطالب

پژوهش اجتماعی - پیاپی 26 (بهار 1394)

نشریه پژوهش اجتماعی
پیاپی 26 (بهار 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/01/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • باقر ساروخانی، فاطمه مهدی پور آذر* صفحات 19-44
    چکیده هدف از انجام این تحقیق، بررسی جامعه شناختی عوامل اجتماعی گرایش زنان به جراحی زیبایی چشم می باشد. در این راستا پس از مروری بر تحقیقات گذشته، بیان مسئله و اهمیت و ضرورت تحقیق،از بین زنان منطقه شمیرانات (منطقه 1) نمونه ای به حجم 052 نفر گرفته شد و با تهیه پرسش نامه و انجام مصاحبه، فرضیه های مورد نظر، مورد تحلیل قرار گرفت. نتایج حاصل از این تحقیق با بهره گیری از روش پیمایش، نشان می دهد که بین پایگاه اقتصادی-اجتماعی، میل به نوگرایی، تاثیرپذیری از همسر و هم سالان، آرمان یافتن همسر مطلوب، میزان استفاده از رسانه های جمعی و مدیریت بدن و گرایش به جراحی زیبایی چشم رابطه معنادار وجود دارد. هم چنین تحلیل های صورت گرفته، محقق را به این نتیجه رساند که بین میزان اعتماد به نفس و گرایش به جراحی زیبایی چشم رابطه معناداری وجود ندارد. به علاوه، در این راه برای تکمیل تحقیقات صورت گرفته، از روش های مطالعه میدانی، اسنادی و تحلیل بروشورهای تبلیغاتی نیز بهره گرفته شده است. در پایان تحقیق، پس از بررسی نتایج حاصل شده، راهکارهایی جهت بهبود تحقیق توسط سایر محققین، ارائه شده است.
    کلیدواژگان: جراحی زیبایی چشم، پایگاه اقتصادی-اجتماعی، فرهنگ، شخصیت، رسانههای جمعی، مدیریت بدن
  • سیدمحمدحسین جوادی، دکتر معصومه دژمان، تینا صیرفی* صفحات 45-75
    کانون اصلاح و تربیت مکانی برای اصلاح و بازپروری کودکان و نوجوان بزهکار است. به منظور اجرای موفقیت آمیز برنامه های بازپروری، لازم است کارشناسان از تجارب این نوجوانان مطلع شوند. این پژوهش با هدف شناخت تجارب فردی مددجویان از اقامت در کانون اصلاح و تربیت استان تهران انجام گرفته است. پژوهش کیفی حاضر از روش تحلیل محتوای استقرایی بهره برد. جامعه پژوهش، مددجویان مقیم و کارکنان حرفه ای کانون اصلاح و تربیت استان تهران بودند. با روش نمونه گیری مبتنی بر هدف و تارسیدن به حد اشباع داده ها، )بیست و شش نوجوان معارض قانون( و شش تن از کارکنان حرفه ای )مددکار اجتماعی، روان شناس و مربی( بررسی شدند. داده ها با شیوه های مشاهده مشارکتی، مصاحبه، یادداشت در عرصه گردآوری شد. از بررسی یافته ها، بیست و دو کد مفهومی به دست آمد که در دو زیر طبقه اصلی، مشغولیت های ذهنی و باورهای مددجویان قرار گرفت. یافته های حاصل از این پژوهش توصیفی عمیق از تجارب فردی و باورهای شکل گرفته در مددجویان از اقامت در کانون اصلاح و تربیت ارائه کرده است. آگاهی از دیدگاه های این نوجوانان می تواند در زمینه بهبود شرایط محیط نگهداری نوجوانان معارض قانون، برآورد نیاز ها و اولویت ها در جهت تدوین برنامه های مناسب اصلاحی - تربیتی و کاهش تنش های زندگی در کانون های اصلاح و تربیت سودمند واقع شود.
    کلیدواژگان: نوجوان بزهکار، مددجو، کانون اصلاح و تربیت، تجربه، پژوهش کیفی، تهران
  • سارا آورزبانی، علی ملک پور* صفحات 73-113
    مقاله حاضر با هدف شناخت مشکلات اجتماعی زنان سالمند آسایشگاه کهریزک تدوین شده است. بررسی ابعاد و علل بروز مشکلات اجتماعی زنان سالمند مستلزم شناخت همه جانبه آن است. در این خصوص علاوه بر بررسی پیشینه تجربی مرتبط با موضوع پژوهش، براساس چارچوب تلفیقی از نظریات کارکردگرایی پارسونز نظریه قشربندی اجتماعی، نظریه رشد روانی اجتماعی اریکسون، نظریه فعالیت رابرت هاوی گورست وروت آلبرشت به تبیین مشکلات اجتماعی سالمندان مقیم آسایشگاه کهریزک پرداخته شد. پژوهش حاضر از نوع توصیفی و به شیوه پیمایشی برنامه ریزی و اجرا شد و جامعه آماری آن زنان سالمند مقیم در آسایشگاه کهریزک بود که در برگیرنده 24 سالمندزن آگاه بالاتر از 56 سال است. دراین پژوهش از روش نمونه گیری تصادفی ساده استفاده شد. ابزار گردآوری ا اطلاعات پرسشنامه محقق ساخته و نیز پرسشنامه سلامت GHQ بوده است. بنابراین وسیله اندازه گیری یک پرسشنامه 5 سوالی با 93 گویه می باشد که براساس متغیرهای شناسایی شده در مدل تحلیلی تنظیم شده است. و داده ها پس از جمع آوری با ابزار Spss تجزیه و تحلیل شد. در چارچوب یافته های تحقیق متغیرهای وضعیت درآمد، تحصیلات، وضعیت جسمی، تاهل و وضعیت اشتغال گذشته به عنوان متغیرهای مستقل در نظر گرفته شد که بر روی متغیرهای وابسته روابط خانوادگی، روابطه با پرسنل و روابط با سایر سالمندان مقیم آسایشگاه تاثیرگذار هستند، طبقه بندی و تحلیل شده است. نتایج حاصل از یافته ها نشان می دهند که مشکلات اجتماعی زنان سالمند آسایشگاه کهریزک وابسته به سطح درآمد، سطح تحصیلات، وضعیت جسمی و وضعیت اشتغال گذشته می باشد. این مطالعه نشان داد که برای برطرف کردن انواع مشکلات جسمانی، اجتماعی، اقتصادی و نیز رفع نیازهای سالمندان اقدامات سیستماتیک و برنامه ریزی شده لازم است لذا یکی از اولویت های اساسی در برنامه ریزی های رفاهی برای سالمندان، باید مشکلات و مسائل مربوط به زنان سالخورده نیازمند باشد.
    کلیدواژگان: زنان سالمند، مشکلات اجتماعی، مشکلات جسمانی، میزان درآمد
  • محمود مشفق، محمد عطایی صفحات 113-115
    این پژوهش برای یافتن عوامل اجتماعی- جمعیتی موثر در ترجیح جنسی در میان زنان شاغل آغاز شد که با روش پیمایشی و با استفاده از ابزار پرسش نامه به شناسایی متغیرهای موثر پرداخت. جامعه آماری این تحقیق را زنان شاغل در سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی تشکیل دادند که از میان آنان با شیوه نمونه گیری تصادفی 781 نفر که با فرمول کوکران برآورد شده بود، انتخاب شدند. پرسش نامه ها پس از تکمیل با نرم افزار SPSS تحلیل شدند و از آماره ها و آزمونهای مناسب با متغیرهای مورد بررسی در جهت آزمون فرضیه ها و بررسی رابطه متغیرهای مستقل و متغیر وابسته استفاده شد. نتایج نشان داد که ترکیب جنسی فرزندان، مهاجرت، سن زنان، محل تولد زنان، قومیت و میزان تحصیلات آنها در میزان گرایش زنان به ترجیح جنسی معنادار بودند. برخلاف تصورهای پیشین، پایگاه اجتماعی- اقتصادی و میزان مذهبی بودن زنان با متغیر وابسته تحقیق رابطه معناداری در سطح اطمینان 59 درصد نشان نداد.
    کلیدواژگان: ترجیح جنسی، ترکیب جنسی، مهاجرت، پایگاه اجتماعی- اقتصادی، مذهبی بودن
  • نرگس باباخانی*، هانیه بدیعی، سحر پاکدامن ساوجی صفحات 115-138
    این پژوهش با هدف بررسی پیامدهای اشتغال زنان در دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن بر امور اقتصادی، اجتماعی، آموزشی و فرهنگی خانواده در پیش گیری از آسیب های اجتماعی خانواده انجام شده است. روش پژوهش از نوع زمینه یابی بوده است. بدین منظور از میان کارمندان و اساتید زن دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن، 011 نفر (01 کارمند و 01 استاد) به طور تصادفی طبقه ای انتخاب شدند و به وسیله پرسشنامه محقق ساخته با مولفه 1/ های روابط خانواده، پرورش فرزندان، اقتصاد خانواده و سلامت روانی با اعتبار پذیرفته شده (28 =α) مورد بررسی قرار گرفتند. فرضیه ها پس از تجزیه و تحلیل آماری داده ها (توصیفی و استنباطی) با روش آماری ( T تک نمونه) مورد آزمون قرار گرفتند. نتایج تجزیه و تحلیل آماری نشان داد، حضور زنان در دانشگاه بر روابط خانوادگی، پرورش فرزندان، وضعیت اقتصادی و رفاهی خانواده و سلامت روانی آنان در پیشگیری از آسیب های اجتماعی خانواده تاثیر مثبت دارند.
    کلیدواژگان: اشتغال زنان، روابط خانوادگی، پرورش فرزندان، اقتصاد و رفاه خانواده، سلامت روانی
  • منیژه پاکنژاد، محمد جواد قائدمحمدی صفحات 139-160
    این پژوهش با هدف شناخت تاثیر مهارت های زندگی بر سلامت اجتماعی دانشجویان دختر دانشگاه رودهن است. پژوهش مذکور از نظر مسیر به صورت توصیفی- پیمایشی، از نظر هدف، کاربردی، و از نظر اجرا به صورت اسنادی- میدانی و ابزار آن پرسش نامه استاندارد سلامت اجتماعی کییزو پرسش نامه استاندارد مهارت زندگی. 0 بود. جامعه آماری مورد مطالعه در این تحقیق را دانشجویان دختر دانشگاه ازاد / پرسش نامه دارای پایایی 67 اسلامی رودهن تشکیل میدادند که بالغ بر 600 نفر بودند، که از جدول ایزرائیل 170 نفر به عنوان تعداد نمونه با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب گردید. پس از جمع آوری و تحلیل داده ها با استفاده از آماره های پیرسون و رگرسیون نتایج حاکی از این بود که عوامل مهارت زندگی خودآگاهی اجتماعی با سلامت اجتماعی و مهارت شناختی، شکوفایی اجتماعی، انسجام اجتماعی و پذیرش اجتماعی با مهارت زندگی دارای رابطه معنی دار بوده است.
    کلیدواژگان: سلامت اجتماعی، مهارت زندگی
  • تاثیر تغییر در شیوه داوری دعاوی خانواده برای کاهش میزان طلاق (دادگاه خانوده - شهید محلاتی تهران 1392-1393)
    میترا مشعوفی*، دکتر امیرمحمود حریرچی، دکتر حبیب الله آقابخشی صفحات 161-187
    هدف اصلی این پژوهش، شناخت اهمیت تخصص و مهارت داوران دادگاه خانواده، بر میزان طلاق بود که در مسیر پژوهش، دو هدف دیگر نیز به آن اضافه شد: شناسایی تاثیر محیط داوری بر میزان طلاق و شناسایی تاثیر تقدم ثبت دادخواست طلاق، بر میزان طلاق بود. در این پژوهش از نظریه گراندد تئوری )تئوری مبنایی( بهره گرفته شده است؛ که نوعی شیوه پژوهش کیفی است. در این پژوهش از طریق بررسی اسناد و مدارک دادگاهی، بررسی آماری در مرکز آمار و مصاحبه با مراجعه کنندگان، قضات، وکلا و داوران دادگاه، به جمع آوری داده ها اقدام شد. نتایج تحقیق نشان داد که:اجرای صحیح داوری در دادگاه خانواده بر کاهش میزان طلاق موثر است. همچنین افزایش یا کاهش میزان طلاق با مقولات اصلی مربوط به موضوع داوری، در حوزه فردی (تخصص و مهارت داوران)، در حوزه اجتماعی (محیط داوری) و در حوزه حقوقی (تقدم و تاخر داوری) رابطه دارد؛ یعنی عدم تخصص و آگاهی و بصیرت داوران، محیط متشنج داوری در دادگاه و تقدم ثبت دادخواست طلاق بر داوری، موجب شده که نتایج مطلوبی از اجرای داوری میان زوجین به منظور حل و فصل اختلاف حاصل نشود. امروزه داوری در دعاوی خانواده، بیشتر جنبه تشریفات به خود گرفته است، در حالی که اگر داوری توسط افراد متخصص و تحصیل کرده در رشته های مرتبط (مشاوره، مددکاری اجتماعی و روان شناسی) انجام شود و هم چنین اگر محیط داوری، خارج از ساختمان دادگاه، در مکانی مساعد و آرام قرار گیرد و قبل از ثبت هرگونه  دادخواست طلاق، بین زوجین داوری اجرا شود؛ این نهاد می تواند نقش به سزایی در کاهش طلاق داشته است.
    کلیدواژگان: داوری در دادگاه خانواده، طلاق، تخصص داورها، محیط داوری، دادخواست طلاق
  • صفحات 189-2212
    چکیده
    زنان سرپرست خانوار از جمله اقشار محروم جامعه ما، در دوران معاصر هستند. زنان سرپرست خانوار زنانی هستند
    که به تنهایی بار زندگی را در ابعاد اقتصادی و رفاهی به دوش میکشند و درعین حال باید به مسائل اجتماعی، آموزشی،
    فرهنگی و پرورشی فرزندان خود نیز، توجه ویژهای داشته باشند. این مقاله از پژوهشی تهیه و تدوین شده است، که با
    هدف
    بررسی عوامل اقتصادی و اجتماعی موثر بر سلامت اجتماعی زنان سرپرست خانوار تحت پوشش سازمان بهزیستی تهران
    و نیز ارائه راهکارهایی در راستای کاهش و یا حل مشکلات آنها، انجام شده است. جامعه آماری این پژوهش، زنان سرپرست
    خانوار تحت پوشش سازمان بهزیستی شهر تهران بوده است که تعداد آنها در حدود 0055 نفر میباشد. با توجه به محاسبات
    انجام شده در فرمول کوکران، حجم نمونه پژوهش، تعداد 255 نفر برآورد شده است. روش نمونه گیری در این تحقیق با
    توجه به ساختار جمعیتی جامعه آماری پژوهش، به شیوه خوشهای چند مرحلهای بوده است. در این پژوهش از دو پرسشنامه
    جهت جمعآوری اطلاعات استفاده شده است. روش این تحقیق کمی و جمعآوری داده های پژوهش در قالب پرسشنامه و
    به صورت پیمایشی بوده است. توصیف، تحلیل داده ها و بررسی همبستگی متغیرهای پژوهش به کمک نرم افزار SPSS ،
    صورت گرفته است. روش های آماری استفاده شده در این پژوهش، متناسب با مقیاسهای مورد استفاده در ابزار اندازهگیری
    )پرسشنامه( و متناسب با نوع فرضیه های مطرح شده، میباشد. ضریب همبستگی پیرسون، جهت سنجش میزان رابطه
    متغیرها؛ آزمون مقایسه میانگینها برای آزمون فرضیه تفاوتی و نیز رگرسیون و تحلیل مسیر جهت مشخص کردن رابطه
    مستقیم و غیر مستقیم متغیرهای مستقل و متغیر وابسته، برخی از آماره های استفاده شده در این پژوهش میباشند.
    یافته های حاصل از این پژوهش حاکی از این است که عواملی چون سن، نوع توانایی ها و مهارتها، رضایت از خدمات
    دریافتی از سازمان بهزیستی بیشترین تاثیر را بر سلامت اجتماعی زنان سرپرست خانوار داشته است
    کلیدواژگان: زنان سرپرست خانوار، سلامت اجتماعی، عوامل اقتصادی و اجتماعی
|
  • Bagher Saroukhani, Fatemeh Mahdipour Azar * Pages 19-44
    Among of Underprivileged strata of society in contemporary of our country, women are head of households. Female-headed households are women that should solely take the burdens of life of economic and welfare dimensions and in the same time also have particular attention to their children's social, educational, cultural and breeding issues. Current research performed with the aim of reviewing effective economic and social factors of social health of female-headed household under covering of the welfare organization of Tehran and also offers solutions in order to reduce and or solve them. Method of this research performed descriptive and correlation analysis by survey method.T he statistical society of this research was the entire female-headed households under cover of the welfare organization of Tehran over 5500 people. According to accomplished calculation gained in the Cochran formula, the sample size, number of 200 people. Sampling method in this research is by multi-stage cluster method and used two Questionnaires in order to collecting information. The statistical methods would be come to pass in this proposal proportional with used scales in measurement tool and proportional with considered hypotheses type. Some of them are Pearson Correlation Coefficient in order to measuring relation of variables, means comparison test for difference theory, Regression and analysis of direction path in order to determining direct and indirect relation of dependent and independent variables that all of the above methods will perform through spss software. Findings from the research is indicative of that factors such as age, type of ability and skills, satisfaction of received services from welfare organization with the possibility more than 99% with the social health of female-headed households are related.
    Keywords: Female-headed households, social health, socioeconomic factors
  • seyed mohamad hosein javadi, dr masoumeh dozhman, tina seirofi* Pages 45-75
    Among of Underprivileged strata of society in contemporary of our country, women are head of households. Female-headed households are women that should solely take the burdens of life of economic and welfare dimensions and in the same time also have particular attention to their children's social, educational, cultural and breeding issues. Current research performed with the aim of reviewing effective economic and social factors of social health of female-headed household under covering of the welfare organization of Tehran and also offers solutions in order to reduce and or solve them. Method of this research performed descriptive and correlation analysis by survey method.T he statistical society of this research was the entire female-headed households under cover of the welfare organization of Tehran over 5500 people. According to accomplished calculation gained in the Cochran formula, the sample size, number of 200 people. Sampling method in this research is by multi-stage cluster method and used two Questionnaires in order to collecting information. The statistical methods would be come to pass in this proposal proportional with used scales in measurement tool and proportional with considered hypotheses type. Some of them are Pearson Correlation Coefficient in order to measuring relation of variables, means comparison test for difference theory, Regression and analysis of direction path in order to determining direct and indirect relation of dependent and independent variables that all of the above methods will perform through spss software. Findings from the research is indicative of that factors such as age, type of ability and skills, satisfaction of received services from welfare organization with the possibility more than 99% with the social health of female-headed households are related.
    Keywords: Female-headed households, social health, socioeconomic factors
  • Sara Avarzabani, Ali Malekpour* Pages 73-113
    Among of Underprivileged strata of society in contemporary of our country, women are head of households. Female-headed households are women that should solely take the burdens of life of economic and welfare dimensions and in the same time also have particular attention to their children's social, educational, cultural and breeding issues. Current research performed with the aim of reviewing effective economic and social factors of social health of female-headed household under covering of the welfare organization of Tehran and also offers solutions in order to reduce and or solve them. Method of this research performed descriptive and correlation analysis by survey method.T he statistical society of this research was the entire female-headed households under cover of the welfare organization of Tehran over 5500 people. According to accomplished calculation gained in the Cochran formula, the sample size, number of 200 people. Sampling method in this research is by multi-stage cluster method and used two Questionnaires in order to collecting information. The statistical methods would be come to pass in this proposal proportional with used scales in measurement tool and proportional with considered hypotheses type. Some of them are Pearson Correlation Coefficient in order to measuring relation of variables, means comparison test for difference theory, Regression and analysis of direction path in order to determining direct and indirect relation of dependent and independent variables that all of the above methods will perform through spss software. Findings from the research is indicative of that factors such as age, type of ability and skills, satisfaction of received services from welfare organization with the possibility more than 99% with the social health of female-headed households are related.
    Keywords: Female-headed households, social health, socioeconomic factors
  • Mahmoud Moushfegh, Mohammad Ataii Pages 113-115
    There search began for find the socio-demographic factors influencing to sexual preference among employee women and the researcher used the survey method and questionnaires Techniques to identify variable affecting payments. The population of this study was employed women in the central organization Islamic Azad University. Among them, the187 in dividualswere estimated with Cochran formula, and they were selected by method of random sample. After completing the questionnaires, there were analyzed by Spss software and fit statistics and tests was used in order to test hypo theses about variables and the relationship between the independent variables and the dependent variable. The results showed that the sex composition of children, migration, women’s age, women’s place of birth, ethnicity, and education were significant in the tendency to sexual preference. Unlike previous sides of women's socio-economic status and religious degree from independent variables in this study showed no significant relationship at the 95%confidence level.
    Keywords: sexual preference, gender composition, migration, socio-economic status, religious degree
  • Narges Babakhani*, Haniyeh Badieii, Sahar Pakdaman Pages 115-138
    This study is examined the effects of women employment in Roudehen Islamic Azad University on the family economic, social, educational and cultural damage in prevention of family community injury. The research method is survey. To achieve this objective from, the staff and faculty women of Roudehen Islamic Azad University, 100 people (40 officers, 60 teachers) were selected through stratified random sampling method. They were testing the questionnaire was made by the researcher. This includes components, family relationships, child education, Family economics and mental health. Accepted Reliability was 0.82. Hypotheses were tested in statistical analysis (descriptive and inferential) statistical methods (One T Test). The Result Shows The presence of women in the university have positive effects on Family relationships, child education, economic and welfare family status, and their mental health in prevention of families' social injuries.
    Keywords: Women's employment, family relationships, child education, Family economics, Mental Health
  • Manijheh Paknejhad, Mohammad Javad Ghaedmohammadi Pages 139-160
    The present study aimed to identify the effect of life skills on social health of female students at Roudehen University. The study was descriptive- survey in terms of route, it was applied in terms of purpose and it was documental-field in terms of implementation. The study tools included Keezo's standard social health questionnaire, standard questionnaire of life skills and the reliability of which was 0.76. The population in this study consisted of female students of Islamic Azad University, Roudehen branch (n=700). From Izrael charts 160 students was selected as the study sample using simple random sampling. After collecting and analyzing data using Pearson statistics and regression the results demonstrated that there was a significant relationship between life skills, social self- consciousness and social health and there was a significant relationship between cognitive skills, social efflorescence, social cohesion, social acceptance and life skills.
    Keywords: social health, life skills
  • The effect of change in judgment method family court of Tehran for reduction the amount of divorce family court Shahid Mahallati in Tehran 1392- 1393
    mitra mashoufi*, Dr amirmahmoud harirchi, Dr Habibollah aghabakhshi Pages 161-187
    This research has been done in 2014 with the subject of “effect of change in method of arbitration on decrease of divorce, at Shahid Mahallati court of Tehran” The main purpose of this research is to recognize importance of specialty and skill of judges of family court, on rate of divorce and during the research, another 2 goals were added too: identifying the effect of arbitration environment on rate of divorce and identifying the effect of priority of divorce petition registration on rate of divorce. The grounded theory which is a qualitative research method has been used in this research. In this research data has been gathered via studying court deeds and documents, statistical investigation in the statistics center and interview with clients, judges, attorneys and court arbitrators. In this method, concepts resulted from semi-structured interviews were classified by the method of open coding, pivotal coding and selective coding and main categories of the research were discovered and then the paradigm plan of the project was studied and a new theory was proposed by analysis of data and results of research. The Statistical population was all the separated men and women at Shahid Mahallati court of Tehran and considering the type of research, the statistical sample was chosen so far as a conceptual saturation was reached; i.e. where no new data was obtained the sampling was stopped. Samples in the research were 20 separated men and women privately interviewed. Of course the conceptual saturation was reached in the interview with 15 of them but for more assurance and raising reliability of the research, we interviewed another 5 persons which added no new data. The pivot of data analysis in grounded theory, is coding with 3 methods of open coding, pivotal coding and selective coding. The research results revealed that the correct arbitration at family court is effective on the divorce rate. Also increase or decrease of the divorce rate is related to the main categories related to arbitration, in individual field (specialty and skill of arbitrators), in social field (arbitration environment) and in the legal field (priority and recency of arbitration); i.e. lack of specialty and knowledge and insight of arbitrators, nervous arbitration environment at the court and priority of divorce petition registration on arbitration lead to undesirable results in execution of arbitration between the couples for settling the disputes. Today arbitration in family disputes has become a formality, while if it is done by specialized persons educated in relevant fields (consultation, social work, psychology) and the arbitration environment is outside the court building, in a favorable and peaceful place and the arbitration is done between the couples before any divorce petition is registered, the court can have a significant role in decreasing divorce. The Research results were checked by judicial experts and they approved its authenticity and so the reliability of research increased.
    Keywords: The Research results were checked by judicial experts, they approved its authenticity, so the reliability of research increased
  • Pages 189-2212
    Abstract
    Among of Underprivileged strata of society in contemporary of our country, women are head of households. Female-headed households are women that should solely take the burdens of life of economic and welfare dimensions and in the same time also have particular attention to their children's social, educational, cultural and breeding issues. Current research performed with the aim of reviewing effective economic and social factors of social health of female-headed household under covering of the welfare organization of Tehran and also offers solutions in order to reduce and or solve them. Method of this research performed descriptive and correlation analysis by survey method.T he statistical society of this research was the entire female-headed households under cover of the welfare organization of Tehran over 5500 people. According to accomplished calculation gained in the Cochran formula, the sample size, number of 200 people. Sampling method in this research is by multi-stage cluster method and used two Questionnaires in order to collecting information. The statistical methods would be come to pass in this proposal proportional with used scales in measurement tool and proportional with considered hypotheses type. Some of them are Pearson Correlation Coefficient in order to measuring relation of variables, means comparison test for difference theory, Regression and analysis of direction path in order to determining direct and indirect relation of dependent and independent variables that all of the above methods will perform through spss software. Findings from the research is indicative of that factors such as age, type of ability and skills, satisfaction of received services from welfare organization with the possibility more than 99% with the social health of female-headed households are related.
    Key words: Female-headed households, social health, socioeconomic factors
    Keywords: Female-headed households, social health, socioeconomic factors. 1. Faculty